Теглим средно по три бързи кредита на година


Теглим средно по три бързи кредита на година
Снимка:

3885

Средно по три бързи кредита теглят хората на година, констатират от финансовото дружество НетКредит.

80% от клиентите им са се възползвали от техните онлайн заеми по три или повече пъти за 2011 г., а средната сума, която вземат, е около 260 лв.

От компанията обясняват тенденцията с минималното време, което е необходимо за повторно теглене на кредит, както и заради неспособността да се покрият всички спешни разходи навреме.

„Обикновено един бърз онлайн кредит се отпуска за около 30 минути. При повторно кандидатстване времето значително се скъсява и става около 5 минути. Това е така, защото човекът вече е одобрен при първоначалното искане за заем, а и е върнал взетите пари на време”.

По наблюдения на финансовото дружество, постоянното поскъпване на стоките от първа необходимост (храни, лекарства и др.) както и увеличените цени на суровините, повишават интереса към тези услуги.

Заради студеното време последните месеци, от Нет Кредит обявиха 30% ръст на интернет кредитите си, основно за плащане на битови сметки.

Очаква се от първи април да скочи и цената на топлинната енергия - с около 10 на сто.

Бързата и лесна процедура за кандидатстване, анонимността и удобството са другите фактори, които увеличават търсенето на онлайн заеми (не се чака по опашки, не се набавят допълнителни документи). За сравнение, при банковия потребителски кредит за отпускането на заем се чака около и над седмица, а при кредитните карти този срок е още по-дълъг.

Онлайн кредитите представляват малки суми за кратък период от време, които са предназначени за покриване на спешни разходи като битови сметки, храна, лекарства и медицински услуги, погасяване на друг вид кредит или заем, данъци, подаръци, спешни пътувания, ремонти и др.

Очаква се те да преминат към Закона за потребителските кредити, който задължава кредиторите да предоставят подробна информация за лихвата, срока, разходите и пр. по кредита - преди сключването на договора, както и да се спазват конкретни изисквания при рекламата на заемите.

 

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички