НАП Пловдив спечели над 4 млн.лв. от търгове

10.01.2014, Пет, 13:44

НАП Пловдив спечели над 4 млн.лв. от търгове

4 040 000 лева е стойността на продадените през изминалата година от НАП Пловдив конфискувани и отнети в полза на държавата активи, предаде БГНЕС.

Те са намерили купувачи в общо 61 търга, проведени през 2013 година. Най-много приходи за бюджета - 3 860 000 лева са от продажби на конфискувани от Агенция Митници златни и сребърни накити, и превозни средства, които са били средство за контрабанда или трафик.

167 500 лева са придобити от прием на отнети в полза на държавата левове и продажба на валута. Останалите средства са от търгове на съсобствени вещи, при които платената за тях цена са разпределя между държавата и съпруга или съпругата на лицето - нарушител.

Особен интерес през миналата година предизвика продажбата на колекция от сребърни юбилейни монети, някои от които бяха на повече от век; както и група златни монети от 22 карата.

Новата година отдел "Държавни вземания" в НАП Пловдив започва със 7 търга, насрочени още през януари. Повечето от тях предлагат активи на изключително ниски цени. Евтино могат да се купят леки коли, мобилни телефони, инструменти, въдици, електронни везни и дори каруци. Същите са отнети или изоставени в полза на държавата с актове на Съд и Прокуратура. До края на януари отново ще бъде предложена за продажба триетажна жилищна сграда в Пловдив, намираща се между стадион "Христо Ботев" и парк "Лаута", като цената й вече е 314 960 лева. Който я придобие, ще стане съсед на фамилията на Кирил Рашков, който живее съвсем наблизо.

Коментари

Напишете коментарExpert.bg е колокиран в