Откриха магазин бауМакс в Стара Загора

Откриха магазин бауМакс в Стара Загора 22.04.2008, Вто, 15:09

Вторият строителен хипермаркет от веригата на "бауМакс" в България отвори врати на 22 април в Стара Загора, съобщиха от българския офис на фирмата.

Първите клиенти на магазина получиха подарък - градинска люлка, а всички останали - домакинска кофа, пълна с крушки. През целия ден всеки имаше възможност да спечели награди от разнообразния асортимент на  магазина. Над 2000 клиенти пазаруваха в часовете предиобед в новия хипермаркет.

Предната а вечерта се проведе и официалното откриване на магазина на "бауМакс България". Лентата на новия обект прерязаха кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев и Алоис Пенингер, член на управителния съвет на "бауМакс".

Хипермаркетът в Стара Загора е изграден въпху площ от 10 500 кв. метра. Асортиментът на "бауМакс" е разделен в четири сектора - строителство, интериор, градина и техника. С оглед на потребностите на клиентите почти половината от търговската площ е предвидена за строителни материали - по-конкретно керемиди, тухли, фаянс и теракота, елементи за врати и прозорци. Над 50% от фирмите доставчици са от България.

Допълнителни услуги, които се предлагат в хипермаркета са машина за тониране на бои, дърводелски услуги и рязане на плоскости, доставка и  шивашки услуги. Поради голямото търсене е предвиден специален отдел за текстил, където да се предлагат завеси, дамаски и покривки. Други услуги, които "bauMax" предлага на клиентите си, са гаранция за връщане на пари, кредитно обслужване и клиентски карти за по-лесно издаване на фактури.

Близо 100 служители ще бъдат назначени на работа в магазина на "бауМакс". В момента фирмата провежда интервюта за назначаване на хора с увреждания, което е част от социалната политика на фирмата. "бауМакс" ще подпомага развитието на Областния център по приемна грижа в Стара Загора, както и Дневния център за деца с увреждания в града.

Коментари

Напишете коментарExpert.bg е колокиран в